Biozwembad of hybride zwemvijver? Wat is de beste keuze?

Biozwembaden versus hybride zwembaden


Niets is zo heerlijk als afkoelen in uw eigen zwembad tijdens een warme zomerdag. De huidige trend ligt tegenwoordig bij natuurlijke zwembaden die het comfort van een traditioneel zwembad combineren met het milieuvriendelijke van een zwemvijver. Maar wat kiest u nu het best? Een biozwembad of een hybride zwemvijver?


Wat is het verschil tussen een biozwembad en een hybride zwemvijver?


Om na te gaan wat de beste keuze voor u is, leggen we eerst het verschil uit tussen een biozwembad en een hybride zwemvijver. Vaak denken mensen dat men moet kiezen tussen een zwemvijver of een zwembad. Dit zijn echter twee totaal verschillende dingen. Een hybride zwemvijver is dan weer de tussenoplossing voor wie de sierlijke look van een zwemvijver wil, maar wil zwemmen in 100% glashelder en drinkbaar water. Een hybride zwemvijver heeft een natuurlijke afwerking, kan gecombineerd worden met een esthetische plantenzone, en heeft het voordeel dat het even helder is als een zwembad ondanks dat er geen chloor wordt gebruikt. Een biozwembad bezit dezelfde eigenschappen als een hybride zwemvijver, maar oogt iets minder natuurlijk. Beide baden kunnen verwarmd worden.


Wat is de beste keuze?


Wat de beste keuze is van type zwembad hangt af van uw voorkeuren. Veel mensen willen een natuurlijk zwembad, maar houden er niet van dat er vissen of ander leven rondom hen zwemmen. Is dat bij u het geval, dan is een hybride zwemvijver wellicht de beste keuze. Dit type zwembad werkt op dezelfde manier als een zwemvijver, maar dan zonder algen, kevers of glibberige wanden in het zwemgedeelte. Houdt u echter van een meer moderne uitstraling, dan is een biozwembad wellicht beter voor u. Deze is eveneens milieuvriendelijk, maar heeft een minder natuurlijke look.


Win advies in bij Sfeeralux


Sfeeralux in Bocholt is gespecialiseerd in het plaatsen van biozwembaden in de gehele regio Vlaanderen en het zuidelijk deel van Nederland. Zo geven ze u graag extra advies omtrent de milieuvriendelijke mogelijkheden van een natuurlijk zwembad, de voordelen wat watergebruik betreft en de extra mogelijkheden die het biedt. Neem contact op met Sfeeralux voor een offerte voor biozwembaden en hybride zwemvijvers.


0
Feed

Schrijf een reactie