verticale tuin groene muur

Geveltuin

Wat is een geveltuin?

Een tuin tegen uw muur zonder klimplanten: onmogelijk? Neen, elke dag sieren meer en meer verticale tuinen verschillende straten en binnenruimtes. Met een geveltuin brengt u de natuur met de hulp van een ingenieus systeem in al haar geuren- en kleurenpracht naar een verrassende plek: uw gevel of binnenmuur. U geeft uw gebouw er een uniek, opvallend en rustgevend accent mee.

Uw geveltuin: een dun lichtgewicht

Bestelt u een geveltuin bij Sfeera Lux? Dan kiest u voor een modulair systeem. Wij plaatsen uitvulprofielen van twee centimeter dik tegen uw muur. Daartegen hangen we een plaat in kunststof, voorzien van een bevloeiingsdoek. Daarin zakjes gevuld met een substraat dat de wortels van uw planten in de winter extra beschermt.

Tientallen zakjes per vierkante meter laten uw geveltuin binnen het jaar volledig dichtgroeien. Achter het doek zorgt een irrigatiesysteem dat ook de bovenste planten elke dag voldoende water en voedingsstoffen krijgen. Met slechts 35 kilogram per beplante vierkante meter is ons systeem een echt lichtgewicht.

Subsidies voor uw geveltuin

Verticale tuinen zijn nog altijd relatief nieuw. Toch promoten verschillende steden en gemeenten de installatie van een geveltuin actief. Ze geven vaak een premie omwille van de vele voordelen van het systeem. Want u maakt uw stad of straat groener, uw buurt gezonder én u bespaart er energie mee. Neem dus contact op met uw stad of gemeente en vraag ernaar. Hou er rekening mee dat u meestal een aanvraag moet indienen en dat uw geveltuin aan bepaalde voorwaarden moet voldoen. Soms moet u wachten op een vergunning.

Meer weten over een geveltuin? Sfeera Lux geeft u advies over de mogelijkheden en keuze in planten. Neem vrijblijvend contact met ons op.

Hebt u ook interesse in een verticale tuin of begroeide gevel?
Neem dan vrijblijvend met ons contact op.